Kuivastu liinile kaalutakse mitut alust

AS Saaremaa Laevakompanii täpsustab, et suveks Kuivastu–Virtsu liinile toodava kolmanda laevana kaalutakse ka teisi variante peale eile meediast läbikäinud reisiparvlaev Mercandia. 

“Hetkeseisuga ei saa me veel päris kindlalt välja öelda, et suveks tuleb liinile tingimata Mercandia. See laev on küll üks mitmest variandist, kuid BNS-i uudises öeldi aluse nimi veidi ennatlikult välja,” ütles AS-i Saaremaa Laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk. Ta täpsustas, et läbirääkimisi on peetud nii Mercandia omanikuga kui ka teiste reederitega ja lõplik otsus on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) teha.

MKM-i hinnangul pole suvel võimalik kahe laevaga tagada Saaremaa ja mandri vahel rahuldavat teenusekvaliteeti, mistõttu soovib MKM tuua kaheks kuuks liinile 920 000 euroga kolmanda parvlaeva, teatas BNS teisipäeval.

Valitsus jätkab teema arutamist neljapäeval, ütles MKM-i avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda BNS-ile. Ta lisas, et pool vajaminevast rahast tuleb valitsuse reservist ja pool MKM-i eelarvest.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 868 korda, sh täna 1)