Ivo Linna käis Ameerikas reisisarja tegemas

Laulja Ivo Linna ning ajakirjaniku ja luuletaja Juku-Kalle Raidi Ameerika reisist valmib 12-osaline telesari.

Nädala eest kodumaale naasnud Ivo Linna sõnul valmib 24-päevasest reisist läbi USA kuue osariigi ja Mehhikos käigust 12 saadet, millest igaüks on 25 minuti pikkune.

“See on selline sari, mida välismaal nimetatakse peenemalt road movie,” rääkis laulja Saarte Häälele. “Olimegi seal kogu aeg teel – sõitsime läbi peaaegu kaheksa tuhat kilomeetrit ning neid punkte, kus peatusime, ööbisime ja midagi vaatamas käisime, oli nii suur hulk, et esimese pauguga ei tule kõik enam meeldegi.

Kuna materjali võeti üles palju, avaldas Linna lootust, et saated tulevad huvitavad.

“Juba sel põhjusel, et kui tavaliselt on reisisaated kiirülevaated ja näidatakse pigem uhkeid kohti, siis meie nägime igasugust elu,” lausus Linna. “Nägime uhkeid villasid ja kõrghooneid, aga ka palju täiesti hääbunud paiku, tondilinnu ja -külasid, kust inimesed on parema elu lootuses lahkunud, läinud mujale tööle ja majad lagunevad.”

Linna sõnul tundis ta end kõige kodusemalt Mississippi-äärsetes vanadest puumajadest koosnevates linnakestes. “Seal võib kuulda nii haruldaselt ehedat ja kõrgel tasemel tehtud muusikat, et seda on raske ette kujutada,” muljetas laulja.

Reisiseltskond ööbis ka bluusikuningate peatumispaigana kuulsaks saanud Riverside’i hotellis Clarksdakle’is. USA-st Mehhikosse kahlasid Juku-Kalle Raid ja Ivo Linna aga jalgsi läbi Rio Grande jõe.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 389 korda, sh täna 1)