SLK vaidlustas kolmanda parvlaevaliini hanke

Saaremaa Laevakompanii (SLK) vaidlustas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kolmandat korda välja kuulutatud hanke Sõru–Triigi parvlaevaliinile ajutise vedaja leidmiseks.

MKM-i pressiesindaja Mihkel Loide on varem BNS-ile öelnud, et esimene Sõru–Triigi hange ebaõnnestus SLK maksuvõla tõttu ja vedajat ei õnnestunud leida ka teisel hankel.

Hankega soovib ministeerium leida vedaja Sõru–Triigi liinile alates 1. oktoobrist kuni uue parvlaeva “Soela” liinile saabumiseni plaanide kohaselt 2017. aasta maikuus. Eeldatav maksumus on 850 000 eurot ja uuele hankele saab pakkumisi esitada 25. aprillini, selgub hankedokumentidest.

MKM kuulutas esimese Sõru–Triigi parvlaevaliinile ajutise vedaja leidmise hanke välja möödunud aasta oktoobris. Väinamere Liinid OÜ vaidlustas hanke toona nii riigihangete vaidlustuskomisjonis kui ka kohtus, kuna leidis, et läbiviidav riigihange omab kontsessiooni tunnuseid ja vedaja leidmine sellele liinile ei ole lihtsustatud korras teenuse tellimisena võimalik.

Praegu teenindab Sõru–Triigi liini Saaremaa Laevakompanii parvlaevaga Kõrgelaid.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 438 korda, sh täna 1)