Mais algab popima merelaulu hääletus

Merekultuuriaasta suvise programmi ühe osana selgitatakse rahvahääletuse teel välja Eesti populaarseim merelaul. Hääletus saab alguse 23. mail ja kestab 12. juunini ERR-i Menu portaalis. 12 enim hääli saanud laulu kantakse ette Tallinna merepäevade raames toimuval suurejoonelisel merelaulude galakontserdil 16. juulil Lennusadamas.

Kuna merest inspireeritud eestikeelsete laulude arv on väga suur, on žürii rahvahääletuse jaoks koostanud merelaulude eelvaliku. Valiku tegemisel võeti arvesse laulude mitmekülgsust ja erinevaid žanre, et igaüks leiaks talle meelepäraseima laulu. Nimekirjas on nii tuntud estraadilaule, filmimuusikat, meremeeste- ja rahvalaule kui ka nüüdisaegseid poplaule.

Eelvalikusse kuuluvad ka näiteks “Ütle, meri, mu meri”, Jaan Tätte “Tuulevaiksel ööl” ja “Vana madrus”, Albert Uustulndi “Tüdruk” ja Salme Tuuliku “Abruka valss”.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 166 korda, sh täna 1)