Ruhnu loobub vanast merekaatrist (4)

Ruhnu vald loobub riigi pakutavast politsei- ja piirivalveameti (PPA) vanast ja remonti vajavast merekaatrist, sest selle kordategemine maksab üle 50 000 euro ja ka siis ei pruugi sellest saada merepäästjatele sobivat alust.

“Kui kõik korda teha – navigatsioonivahendid, masin, kere, sisustus –, siis peaksime kaatrisse investeerima 50 000–55 000 eurot,” ütles BNS-ile Ruhnu volikogu esimees ja kohalik vabatahtlik päästja Heiki Kukk. “Leian, et siseministeeriumist on alatu meile sellist pakkumist teha. Ma ei tea, mis kohaga sellise pakkumise teinud inimesed mõtlevad.”

Ruhnu vald palus jaanuari alguses ministeeriumilt tuge kaatri soetamiseks, et kasutada seda merepäästel ja kiirabiteenuse osutamiseks, ning ministeerium pakkus vallale PPA teenistusest väljaarvatud ja remonti vajavat kinnise roolimajaga kaatrit K-021, mis Kuke sõnul pole päästetöödeks sobiv alus ja võiks olla lõbusõidukaater.

“Teisi aluseid pukseerida ja tormise ilmaga tegutseda on sellega küllaltki keeruline, aga midagi siiski teha saaks. Samas pole meil remondiraha,” lisas ta.

“Ametlikult pole me sellest kaatrist veel ära öelnud, aga me teeme seda. Pole mõtet vastu võtta, et ministeerium saaks jälle pasundada, et andsime ruhnukatele kaatri,” sõnas Kukk.

Ta lisas, et ruhnlased loodavad lõpuks saada siiski korraliku aluse. “Taome seda rauda seni, kuni midagi saame. Oleme keset merd ja näeme, et meil on selleks vajadus. Imelik, et härrad ministrid ei näe.”

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 273 korda, sh täna 1)