Krevera naasis kahe preemiaga

VÕIDUKAS SIIN JA SEAL: Alles eelmisel nädalal oli Teele Tilts võidukas Saare maakondlikul vendade Liivide etluskonkursil. Fotol annab talle diplomit kätte žürii liige Vaido Luks. MAANUS MASING

VÕIDUKAS SIIN JA SEAL: Alles eelmisel nädalal oli Teele Tilts võidukas Saare maakondlikul vendade Liivide etluskonkursil. Fotol annab talle diplomit kätte žürii liige Vaido Luks.
MAANUS MASING

Festivali Kooliteater 2016 parimaks naisnäitlejaks valis žürii Teele Tiltsi Saaremaa ühisgümnaasiumi Krevera trupist. Olev Sten Erik Jõgi pälvis eripreemia mõtte- ja sõnatäpsuse eest.

Teele Tilts ütles Saarte Häälele, et enne festivale või konkursse ta võiduvõimaluste peale ei mõtle. “Olen arvamusel, et tuleb, mis tuleb, ja viimasel ajal läheb tõesti väga hästi, mis on muidugi rõõmustav. Samas ei olegi võit nii tähtis, kui see, et saan teha mulle südamelähedast asja – näidelda,” lisas ta.

Tilts tõdes, et tal tuli juba laupäeva ehk esinemise õhtul Saaremaale tagasi sõita ja seetõttu ta festivalimelu eriti ei näinud. “Aga ka selle lühikese seal viibimise aja jooksul nägin ma head korraldust, rõõmsaid inimesi ja sõbralikke noori teatrihuvilisi, kel alati naeratus näol,” märkis ta.

8.–10. aprillini kestnud festivali võitis Tartu Waldorf- gümnaasium lavastusega “Ülikond”. Žüriisse kuulusid NO99 näitleja ja lavastaja Eva Koldits, Rakvere teatri näitleja Anneli Rahkema, teatri õpetaja Maret Oomer, lavakõne õpetaja Toomas Lõhmuste, ajakirja Teater.Muusika.Kino peatoimetaja Madis Kolk. Žürii sekretär oli Rakvere teatri dramaturg Triinu Sikk.

Kooliteater 2017 toimub järgmisel kevadel Tallinnas. Nimelt on kooliteatrite festival üks väheseid, mis toimub pea igal aastal erinevas linnas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 318 korda, sh täna 1)