Sutuga konkureeris Must Roos

EKSPRESS PAJATAS: Prostitutsiooni vahendamise eest algatas politsei 1995. aasta oktoobris kriminaaluurimise kolme saarlase vastu. REPRO

EKSPRESS PAJATAS: Prostitutsiooni vahendamise eest algatas politsei 1995. aasta oktoobris kriminaaluurimise kolme saarlase vastu.
REPRO

Eelmise sajandi üheksakümnendatel aastatel tegutses mitte kaugel Kuressaare linnast, Sutu lahe ääres motell Tare, mida rahvas Sutu baariks kutsus. Pealtnäha süütu majutusasutus oli tegelikult Saaremaa esimene lõbumaja. Linnamehed said endale aga telefoni teel tüdrukuid tellida firmast Must Roos.

Kuigi mõlema asutuse sulgemisest on möödas juba rohkem kui kümmekond aastat, ei kiirusta saare mehed oma muljeid neist paikadest jagama. Siiski mainitakse mokaotsast, et midagi vist oli, ja mõned tunnistavad, et nad on seal ka klientidena käinud.

Iseküsimus on see, kui paljud Sutus käijatest tegelikult ka teenuste tarbimiseni jõudsid. Saarlastele omaselt alustati julguse kogumist maja allkorrusel baaris. Lõpuks olid mehed nii pehmed, et tegudeni ei jõutudki. Muigamisi räägitakse, kuidas tüdrukud voodis uinunud klientide riided ära peitnud ja õnnetukesed siis prügikotist tehtud kehakattega linna poole tuikunud.

Tüdrukud ise ümisesid baarileti taga istudes kaasa toonase menubändi 2 Quick Start lugu “Kingitus”. Üks nende nali läinud aga ülekäte. Vene keelt kõnelevad näitsikud löönud väsinud kliendi kingad naeltega põranda külge kinni. Uimane noormees sidunud paelad kinni ja kukkunud seejärel trepist alla.

Politseil oli palju tööd

Postimehe krimiajakirjanik Risto Berendson töötas tollal kohalikus lehes. Tema sõnul juhtus Sutus kogu aeg midagi. “Meenub, et politsei ja kaitsepolitsei vahel tekkis seal suurem konflikt. Algas see sellest, et tollane kaitsepolitsei töötaja Saaremaal täristas baaris Uzi automaadist lakke. Mees võeti hiljem Tooma poe juures kinni,” rääkis Berendson.

Automaaditärin polnud 90. alguses midagi erilist, aga see oli isegi tolle aja kohta karm lugu. Veel meenus talle, kuidas mandri pätid hakkasid baaris laiama. “Üks kohalik jõujuurikas juhtus ka seal baaris olema ning tõi pikema jututa auto pagasnikust suure kettaga Dektjarjovi kuulipilduja. Kui valang üle mandrimeeste pea käis, jooksid viimased elu eest kadakate vahele peitu. Vat sellised lood olid,” muigas krimireporter.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 363 korda, sh täna 1)