Siinorid sõidutavad saarlasi arsti juurde (13)

NÕUDLUST ON: Tallinna sõite teeb Angela Siinor praegu abikaasa Hannesega kahekesi. MAANUS MASING

NÕUDLUST ON: Tallinna sõite teeb Angela Siinor praegu abikaasa Hannesega kahekesi.
MAANUS MASING

Kuu aega saarlasi Tallinna tohtrite juurde sõidutanud meedikutel Angela ja Hannes Siinoril tööst puudust ei tule.

Angela Siinori sõnul on HS Transportteenusel esimene pealinnareise täis kuu läinud hästi. “Reklaam levib ja nõudlust on,” kinnitas ta, lisades, et sõita soovijaid on vahel rohkemgi, kui korraga sõidutada võimalik.

Teenust kasutavad nii eakamad inimesed kui ka väikeste lastega emad, samuti silmaoperatsioonile minejad – Kuressaares silmalõikusi ju ei tehta.

“Olen alati olnud seda meelt, et Saaremaal oleksid ja meile jääksid eriarstid,” lausus Angela Siinor. “Paraku neid igal erialal ei jätku ning kui neid peaks veelgi vähemaks võetama, on see saarlastele oluline kaotus.”

Seni on kodusaare rahvast bussiga viidud Ida-Tallinna keskhaiglasse ja sealsesse silmakliinikusse, Magdalena haiglasse, Lääne-Tallinna keskhaiglasse, Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, Järve hooldushaiglasse ja taastusraviarstide erapraksistesse. Eelneval kokkuleppel osutatakse teenust uksest ukseni ja vajadusel abistatakse ka arsti kabinetti jõudmisel.

Kui bussipilet Tallinna maksab Kuressaarest 16–18 eurot, siis HS Transportteenus viib saarlased pealinna eriarsti juurde või haiglasse 16 euro eest. Sõit Tallinna ja tagasi Kuressaarde läheb maksma 32 eurot.

Sõiduaja saab kinni panna telefoni teel. “Praegu on aegu registreeritud ka juulikuusse,” märkis Angela Siinor. Väljasõidu kellaaeg öeldakse klientidele kaks päeva varem.

“Peame arvestama sellega, et kõik jõuaksid arsti juurde õigel ajal,” rääkis Siinor, lisades, et enamasti sõidetakse välja kell 6 hommikul, et jõuda Kuivastust 7.20 väljuvale laevale. Tallinna saabub auto kell 9.30. Vahel juhtub, et pealinna tuleb jõuda varem – siis sätitakse end 6.10 väljuva laeva peale. Tagasi Kuressaarde jõutakse enamasti kelle kolme-nelja paiku päeval või õhtul hiljemalt seitsmeks.

Tallinna sõite teeb Angela Siinor praegu abikaasa Hannesega kahekesi. “Abikaasa on 12-aastase staažiga kiirabitehnik, mina olen kiirabibrigaadi juht olnud 25 aastat,” märkis Angela Siinor, lisades, et meditsiinialaseid teadmisi-kogemusi on neil selle kuu aja jooksul tarvis läinud küll. “Meie kliendid on ju haiged inimesed,” tähendas Siinor. “Vähihaigetel on valud ja korduvalt keemiaravi saanud patsientidel halb enesetunne.”

Praegu sõidutavad Siinorid kodusaare inimesi Tallinna ja koju tagasi seitsmekohalise Ford Galaxyga. Kuna ainult sellest sõidukist ei piisa, soovib ettevõte osta ka 9-kohalise bussi. “Selleks kirjutame praegu EAS-ile äriplaani,” rääkis Angela Siinor. “Ehk tuleb sealt positiivne otsus.”

Kuni ettevõttel oma bussi ei ole, seda renditakse. “Kiidan väga meie linnavalitsust, kes suhtub meie tegevusse igati positiivselt ja vormistab meile sotsiaaltranspordi staatuse,” ütles Angela.

Siinorid sõidavad Tallinna vahet argipäeviti. “Nädalavahetustel puhkame või töötan kiirabis – ega oma eriala siis jätta saa,” ütles Angela.

Kui pealinnareise hakkab tegema kaks sõidukit, on ühe roolis Angela ja teist juhib abikaasa Hannes. “Kiirabist on parameedikud öelnud, et tulevad alati appi, kui meil tarvis on,” lausus Angela.

Praegu on ettevõttel vaid kaks töötajat – Angela ja Hannes Siinor. “Firmat käivitades ei tea ju, kuidas minema hakkab,” põhjendas Angela Siinor. “Kui ettevõte toimima hakkab ja meil abi vaja on, siis kindlasti laiendame.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 977 korda, sh täna 1)