JUHTKIRI: Südame tervis olgu südameasi

Aprill on kuulutatud südamekuuks – ikka selleks, et pöörata rohkem tähelepanu südame tervisele.

Inimene on mugav, tõdes eile Kuressaare kultuurikeskuses peetud südametervise päeva üks korraldajaid Margit Raudsepp. Soovitusi tervislikumalt elada – rohkem liikuda ja õigesti toituda – kipuvad paljud meist tõsiselt võtma alles siis, kui tervisehädad tunda annavad. Mis siis, et eluviis on istuv – kui tervis veel ei streigi, pole vist põhjust terviserajale minna ega mahlasest seapraest või ahvatlevast šokolaadikoogist loobuda. Või ikka on põhjust?

Mõni aasta tagasi teatas Tervise Arengu Instituut, et Eestis on iga teine täiskasvanu ülekaaluline või rasvunud. Eesti diabeediliit nendib aga, et rasvumine nõuab tänapäeval rohkem ohvreid kui vähk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 98 korda, sh täna 1)