Vennakesed valmistasid terve virna pesakaste (2)

KES TAHAB? Oskaril ja Sandril omatehtud pesakaste veel jagub ning poisid on valmis need soovijatele andma. KRISTIINA MARIPUU

KES TAHAB? Oskaril ja Sandril omatehtud pesakaste veel jagub ning poisid on valmis need soovijatele andma.
KRISTIINA MARIPUU

Valjala vallas Kalli külas elab kaks venda, 9-aastane Oskar ja 7-aastane Sander Maripuu, kes võtsid kätte ja tegid isa abiga valmis ligi paarkümmend kuldnokkade pesakasti.

Poiste ema Kristiina Maripuu sõnul on seda, et pesakaste saab rohkem, kui neil endal vaja, juhtunud varemgi. Näiteks viisid nad ühel aastal osa pesakaste lasteaia juurde, kust soovijad neid võtta said.

“Meie oma kodu ümber on kuldnokkade pesakaste praegu kümme ja enamasti on need kõik asustatud olnud,” nentis Maripuu.

Lisaks lindude rõõmustamisele saab pesakaste valmistades taaskasutada tekkinud puidujääke ja lapsed õpivad erinevaid töövõtteid. Tööde juures oli poistele toeks isa abistav käsi ning kokku valmis pea 20 pesakasti. “Tore oli näha, et lapsed jäid ise tehtuga väga rahule ja selline nn päris töö viis mõtted ka näiteks nutiseadmetelt eemale,” rõõmustas poiste ema.

Pere on lahkesti valmis jälle pesakastidele omanikud leidma ning parasjagu ootabki omanikku veel 12 pesakasti. “Pesad ei ole tehtud eesmärgiga nende pealt tulu teenida, ennekõike võiksid lapsed  saada kasuliku kogemuse, kuidas natuke vaeva nähes väike heategu teha,” märkis Kristiina Maripuu.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 085 korda, sh täna 1)