UUS! Saarlased on ühed hajameelseimad, ent usinaimad pesupesijad

Samsungi tellimusel Eestis veebruari lõpus ja märtsi alguses läbi viidud uuringust selgus, et kõige hajameelsemad pesupesijad on Lääne-Eestis, saartel. Samuti Tallinnas ja Harjumaal.

Kui kogu Eestis tervikuna möönis ligi 50 protsenti vastanutest, et neil on viimase kuu jooksul pesu pestes ununenud mõni riideese pesumasinasse panna, siis Kesk-Eestis oli “unustajate” osakaal märkimisväärselt madalam – 34 protsenti. Kirde- ja Lõuna-Eestis oli unustajaid 39 protsenti. Läänepoolsemates maakondades ja saartel on mõne üksiku soki või särgi pesukorvi jätnud 54 protsenti ning Tallinnas ja Harjumaal 55 protsenti vastanutest.

Küsitlus andis kinnitust ka sellele, et valdavas enamuses on pesupesijateks kodudes naised. Abielus või suhtes meestest vastas 85 protsenti, et nende peres peseb kõige sagedamini pesu kaaslanna. Naiste puhul vastas koguni 93 protsenti sellele küsimusele, et pesupesijateks on nemad.

Samsungi tellitud uuringust selgub veel, et eestimaalased on üsna usinad pesupesijad ning musta pesu naljalt kauaks pesukorvi seisma ei jäeta – ligi 56 protsenti inimestest peseb pesu mitu korda nädalas, sh ligi kümnendik teeb seda vähemalt korra või isegi mitu korda päevas. Kolmandik vastanutest peseb pesu korra nädalas ning 11 protsenti harvemini.

Keskmisest pisut usinamad pesupesijad on Lääne-Eestis ja saartel – mitu korda nädalas peseb pesu üle 62 protsendi vastanutest. Kesk-Eesti ning Harjumaa ja Tallinna inimestest pesevad mitmel korral nädalas või isegi iga päev vastavalt 57 ja 56 protsenti. Mõnevõrra vähem eelistavad pesu pesta Kirde- ja Lõuna-Eesti maakondade inimesed – esimesel juhul 49 ja teisel 51 protsenti.

Kokku 500 vastajaga veebipaneeliga küsitlus viidi läbi Samsungi tellimusel 26.02-02.03 uuringukeskuse SKDS poolt 18-74-aastaste Eesti elanike poolt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 635 korda, sh täna 1)