Saarlaste sadamaäpp võitis uhke konkursi

Perekond Kopli Marina Ahoy mobiilirakendus tuli võitjaks Wärtsilä Marine Mastermindi konkursil, mis otsis säravaid ideid merega seotud tööstuses ja majanduses rakendamiseks.

Sadamatele ja neid külastavatele laevadele mõeldud rakenduse autorid said Kopenhaagenis võiduga võimaluse nelja nädala jooksul ja 50 000 euroga arendada oma ideed ja kontseptsiooni koos rahvusvaheliselt tuntud ettevõtetega Wärtsilä Corporation ja Shift Actions Oy. Kokku jõudis konkursile 47 taotlust üle maailma.

Marina Ahoy üks loojatest Hannes Koppel ütles, et võit tähendab nende märkamist. “Kindlasti tekib nüüd ka konkurente ja võidurõõm on juba asendunud pigem sellise hea pingega,” märkis Koppel, kes näeb sellises situatsioonis vaid head. “Võit tähendab aga eelkõige seda, et varsti saab Marina Ahoyga ka kauba- ja kalalaevu või ka praami sadamasse sisse ja sadamast välja registreerida,” tõi ta näite.

Igatahes saab rakendust kasutada juba sel navigatsioonihooajal ning ohutusele mõeldes sadamast merelemineku ise registreerida. “Järgemööda lisame funktsionaalsust,” rääkis Koppel. “Suvel saab külalissadamas juba ka maksta kaikoha ja sadamateenuste eest.”

Marina Ahoy on kaugele jõudnud ka Eesti oma “Ajujahi” võistlusel.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 218 korda, sh täna 1)