JUHTKIRI: Võlg on võõra oma

See ammune tõdemus peab paika ka tänapäeval. Oldagu siis võlgu naabrile, pangale või lasteaiale. Kui oled midagi laenanud, tuleb laen tagasi maksta. Kui oled teenust tarbinud, peab selle eest tasuma.

Kuressaare linnavalitsuse haridusnõunik Õilme Salumäe tõdeb meie tänases uudisloos, et osa lapsevanemaid kipub lasteaiaarvete maksmisega hilinema.

Vahel juhtub maksmine meelest minema, vahel hilinetakse sellega teadlikult – oodatakse ära palgapäev uue kuu algul ja tasutakse siis. Ehkki suur osa tasub arve nädala-paari jooksul – kui tähtajast kinni ei peeta, läheb see kirja võlgnevusena eelmise kuu eest.

Tõsi ta on – kui lasteaiaealisi mudilasi on peres rohkem kui üks, on nende “aias” käimine üsna suur kulu. Eriti kui pere sissetulekud on kasinavõitu. Kui kooliealise lapse vanemad koolikoha eest maksma ei pea ning tasuta on ka soe koolilõuna, siis “aialapse” vanemad maksavad nii lasteaiakoha kui ka söögikordade eest. Muidugi oleks tore, kui ka lasteaiateenus oleks vanemate jaoks tasuta, aga kuni pole, tuleb olukorraga leppida. Ja tähtaegadest kinni pidada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 203 korda, sh täna 1)