Hülgepojad ekslesid Loodes ja Kuressaares (1)

 

KRISTINA MÄGI

KRISTINA MÄGI

Laupäeval oli Loode tammiku lähistel tee peale eksinud hülgepoeg, kes omal jõul küll vähemalt autoteelt minema loivas. Eile eksles hülgepoeg Kuressaares Tori jõe ääres ja leidis tagasitee jõkke alles inimeste abiga.

Samas kohas uitas hülgelaps ka eelmisel nädalal, sattudes ühte Lootsi tänava aeda ja tekitades ümberkaudsete majade elanikes suurt elevust.

Hülgeuurija Mart Jüssi ütles Saarte Häälele, et sellised hülgepojad on lihtsalt veidi eksinud. Nimelt ei vea hülgeema poegi n-ö loivakõrval elu õppima, vaid nood peavad ise hakkama saama. Kuna kogemust aga pole, ei pruugita alati suunda mere poole võtta ja nii satutakse sisemaale.

Jüssi lisas, et tegelikult on üsna segane, kes peaks selliste hülgepoegadega tegelema. Igatahes ei maksa neid silitama ja paitama minna. Nagu iga teinegi loom võib ka hüljes korralikult näksata. Ent kui on varasemaid kogemusi hüljestega, siis võiks proovida looma mere äärde transportida ja seal lahti lasta. Juhul kui hülgehakatis on heas seisundis, saab ta meres hakkama. Kehvas seisundis hüljes vannub aga loodusele nii või teisiti alla.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 324 korda, sh täna 1)