Orissaare mees Paavel Tuusti saab täna 98-aastaseks (1)

PIKAEALISUSE SALADUS: Oma 95. sünnipäeva järel rääkis Paavel Tuusti Saarte Häälele, et tema pikaealisuse saladus peitub õiges toitumises ja töötegemises. Viina määrib ta sissevõtmise asemel haigete ihuliikmete peale ja sigaretiving pole talle kunagi meeldinud. SANDER ILVEST

PIKAEALISUSE SALADUS: Oma 95. sünnipäeva järel rääkis Paavel Tuusti Saarte Häälele, et tema pikaealisuse saladus peitub õiges toitumises ja töötegemises. Viina määrib ta sissevõtmise asemel haigete ihuliikmete peale ja sigaretiving pole talle kunagi meeldinud.
SANDER ILVEST

Orissaares elav Paavel Tuusti sündis 2. aprillil 1918. Vanuselt teine mees Saare maakonnas leiab, et oma saatust saab inimene ise kujundada, aga aeg, mis meile siin ilmas antud, tuleb lihtsalt ära elada.

“Ootame veel kaks aastat. Kui mulle tervist antakse, siis tulge sajandale sünnipäevale. Siis võite kirjutada, et näe, nii vana inimene on ka olemas,” kutsus ta.

Muhust pärit mees töötas nooruses pealinnas ehitusel ja õppis seejärel Vigalas mesinikuks. Enamiku aastaid töötas ta sideliinide töölisena. Hiljem sai temast jaoskonna juht, kellele allus paarkümmend inimest. Orissaarde ehitas ta oma kätega maja. Soojal ajal koduaias jalutamine pakub talle siiamaani vaheldust igavaks kiskuvale tubasele elule.

Saaremaa eakaim mees on Paavel Tuustist kaks kuud vanem Andrei Lempu Pärsamalt. Vanim saarlanna on märtsi alguses 106. eluaastat alustanud Pauline Nõulik Kuressaarest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 385 korda, sh täna 1)