UUS! Maavalitsus hakkab otsima uut vedajat (10)

Saare maavalitsuse sõnul on pankrotistunud Avies  AS-i lennuloa peatamine saarlaste jaoks väga halb uudis ja juhul kui ettevõte  suveks puudusi ei likvideeri, lõpetatakse Aviesiga leping ja hakatakse uut  vedajat otsima.

“Kindlasti on see üllatav ja halb uudis, seda enam, et Aviesil on viimasel ajal  järjest paremini läinud, reisijate hulk kasvab, usaldus on taastunud,” ütles Saare maavalitsuse arendusnõunik Karl Tiitson BNS-ile.

Tiitsoni sõnul tuleb nüüd maavalitsusel Aviesi juhtidega maha istuda ja arutada,  kas ja kuna suudab ettevõte lennuameti poolt ette heidetud puudused kõrvaldada ja taas lendama hakata. “Kuna suvehooaeg on tulemas, siis suveks on meil  kindlasti vaja teada. Kui puuduste kõrvaldamine võtab kuus kuud, lõpetame nendega lepingu ja otsime uue partneri.”

“Oluline on, et saarlaste jaoks suvel lennuühendused toimiksid,” märkis Tiitson, lisades, et suvel on kuus keskmine reisijate arv 1300 inimest ja eelmisel aastal lendas Aviesiga 12 000 reisijat.

Lennuamet peatas reedest Tallinnast Kuressaarde, Kärdlasse ja Stockholmi lendava  Aviesi lennuettevõtja sertifikaadi (AOC), mille tõttu ei tohi ettevõte pakkuda enne puuduste kõrvaldamist lennuteenust. Lennundusettevõtted peavad vastama regulatsioonides kehtestatud nõuetele, mille täitmist lennuamet kontrollib, näiteks ohutusjuhtimissüsteemid, vastavusseiresüsteemid, maapealne teenindus ja lennutegevus. Lennuameti sõnul Avies eelpoolnimetatud tingimustele ei vastanud. “Mis aga täpsemad puudused olid, seda ei saa me kahjuks kommenteerida,” ütles Marelle Pihlak lennuametist BNS-ile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 708 korda, sh täna 1)