UUS! EL hakkab maksma kiviajatoetust (3)

Kiviaja elulaadi viljelejad tohivad kasutada üksnes puust ning kivist tööriistu.

Kiviaja elulaadi viljelejad tohivad kasutada üksnes puust ning kivist tööriistu.

Alates tänasest on võimalik kõigil väljaspool tiheasustusalasid elavatel inimestel taotleda kiviajatoetust.

Toetus on mõeldud neile, kelle jaoks ökoloogilisisest eluviisist ja mahetootmisest jääb väheks ja kes tahavad selles valdkonnas veel sammu edasi astuda. Selleks tuleb täielikult loobuda kaasaegse tsivilisatsiooni hüvedest ning asuda elama kiviaja tingimustes. Kasutada võib ainult omal jõul tehtud tuld ning puust ja kivist tööriistu.

Vastav komisjon hindab, kas toetuse taotleja elulaad vastab põllumajanduse direktoraadi koostatud kiviaja normatiividele ja otsustab toetuse eraldamise.

Toetust ei maksa välja rahas, vaid see arvestatakse ümber teokarpidesse ja naturaalsaadustesse, mis jõuavad taotlejani kahe aasta jooksul ebaproportsionaalsetes osades. See tähendab, et kiviaja elulaadi harrastajatel tuleb arvestada nii suhtelise külluse- kui ka kasinuse-, ehk isegi näljaperioodidega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 767 korda, sh täna 1)