Kaalis meenutati president Lennart Meri (1)

SUURMEEST MEENUTADES: Kaali kooli 2. klassi õpilane Marten Väli ja 4. klassi õpilane Berit Murd (vasakul) ning viienda klassi õppur Kenely Amberg esinesid mälestustseremoonial lühikese taidluskavaga. MAANUS MASING

SUURMEEST MEENUTADES: Kaali kooli 2. klassi õpilane Marten Väli ja 4. klassi õpilane Berit Murd (vasakul) ning viienda klassi õppur Kenely Amberg esinesid mälestustseremoonial lühikese taidluskavaga.
MAANUS MASING

Teisipäeva õhtul, kirjaniku ja Eesti Vabariigi presidendi Lennart Meri 87. sünniaastapäeval süütas Kaali külastuskeskuse edendaja Alver Sagur Kaali peakraatri serval lõkke, avaldades sellega austust suurmehe elutööle.

Oli ju Lennart Meri see mees, kes oma teoses “Hõbevalgem” kirjeldas Kaali kraatri tekitanud meteoriidi teekonda. Meri versiooni järgi sisenenud meteoriit atmosfääri Ebavere kohal. Kümme aastat tagasi pandi alus traditsioonile süüdata Suure Lennu kaarel, Ebaverest Kaalini lõkked.

Kaalis kõnelesid Lennart Merist kui kirjanikust, riigimehest ja Kaali suurest sõbrast Alver Sagur, Pihtla vallavanem Jüri Saar, Kaali kooli direktor Kristine Järsk ja Visit Saaremaa tegevjuht Ergo Oolup.

Lühikese taidluskavaga esinesid Kaali kooli õpilased.

Lõkke juurest siirdusid inimesed Kaali trahterisse, kus lahke pererahvas kostitas kõiki kuuma tee ja pirukatega.

Kõige kaugemad külalised, kes olid eelnevalt tutvunud Lennart Meri loominguga ja teadsid 2006. aastal alguse saanud traditsioonist, olid seekord Norrast. Neljalapselise eesti-norra perekonna isa Gard Abrahamsen Tuur-Eggesbe ütles, et kraater jättis võimsa mulje ja see, kuidas eestlased oma suurmehi austavad, on südantsoojendav.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 290 korda, sh täna 1)