Ulgusaarlasest Kadri on igati usin ühinema utsitaja

SÕNA SEKKA: Märtsi alguses osales Kadri Tillemann ka Saarte Hääle, Kadi raadio ja sihtasutuse Turvaline Saaremaa korraldatud haldusreformi arutelul Orissaares. IRINA MÄGI

SÕNA SEKKA: Märtsi alguses osales Kadri Tillemann ka Saarte Hääle, Kadi raadio ja sihtasutuse Turvaline Saaremaa korraldatud haldusreformi arutelul Orissaares.
IRINA MÄGI

Hiljuti Saarte Hääle, Kadi raadio ja sihtasutuse Turvaline Saaremaa korraldatud haldusreformi arutelul asjalikkusega silma paistnud Kadri Tillemann (38) edendab püsivalt elu küll Harjumaal, kuid tegelikult on pesueht saarlane.

Saue vallavalitsuses ühinemisläbirääkimiste koordinaatorina töötava Kadri Tillemanni, neiupõlvenimega Kreisman, tööks on olnud nõu ja jõuga abistamine Kernu, Nissi, Saue linna ja Saue valla ühinemisläbirääkimistel. Nõnda teab ta päris hästi, millest räägib, kui küsida talt ühinemisväljavaadete kohta Saare maakonnas.

Sealsed kõnelused läksid käima 2014. aastal ning just nüüd – 31. märtsil – seisab ees otsustamine, kas ligi 21 000 elanikuga Eesti rahvarohkeim vald sünnib või mitte.

Lisaks sellele on Kadri ka üks seitsmest ühinemisnõustajast, kes riigi toel üle Eesti käimasolevaid läbirääkimisi konsulteerivad. “Selle teema juurde jõudmine on mõnes mõttes senise tööelu loomulik jätk,” tõdeb ta.

Maanõunikust kasvas aastatega vallavanem

Pärast maaülikooli lõpetamist Tartus sattus ta tööle Keila vallavalitsusse ning Keila vald on teadupoolest ligi 5000 elanikuga mereäärne vald kohe Keila linna kõrval.

Kadri täitis seal ligi kümne aasta jooksul erinevaid ametikohti – alustas maanõunikuna, sealt liikus abivallavanemaks ning 2005. aastast 2010. aastani oli ta vallavanem. Sealt edasi on ta praeguseni vallavolikogus aktiivselt toimetanud.

Pikemalt Kadri Tillemanni tegemistest saab lugeda laupäevasest Saarte Häälest.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 386 korda, sh täna 1)