Teabepäev detektoristidele ja maaomanikele (4)

Orissaare kultuurimajas toimub 30. märtsil muinsuskaitseameti korraldatud teabepäev arheoloogiapärandi teemadel.

Teabepäev algab kell 13 muinsuskaitseameti arheoloogiamälestiste peainspektori Ulla Kadaka ettekandega “Arheoloogiapärand – mis see on? Arheoloogiapärandist tulenevad kitsendused maa kasutusele, mida silmas pidada planeerimisel”. Seejärel selgitab muinsuskaitseameti koordinaator Maria Smirnova, mida kujutavad endast looduslikud pühapaigad, kuidas neid tuvastada ja millised kitsendused on nendega seotud. Enne pausi teeb ettekande “Rauatöötlemisest Saaremaal – Käku sepikoda” Tartu ülikooli doktorant Ragnar Saage.

Päeva teises pooles astuvad üles muinsuskaitseameti arheoloogia vaneminspektor Ne­le Kangert ja MTÜ Saarte Turismiarenduskeskus turismiarendusjuht Viktoria Bubukin. Kangert räägib kultuuriväärtusega leidude ja nende otsimisega seotud ohtudest ja võimalustest.

Bubukini teema on aga “Arheoloogiapärand – mitte kitsendus, vaid võimalus: Saaremaa linnuste projekt”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 821 korda, sh täna 1)