EVEA: taotlusvoor tuleks kahe kuu võrra edasi lükata

Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioon (EVEA) palub maaeluministeeriumilt majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse meetme taotluste vastuvõttu paari kuu võrra edasi lükata. 

Kui praeguse toetuste ajakava kohaselt peaks majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse meetme taotluste vastuvõtt toimuma 1.–5. augustil, siis EVEA palub taotlusvooru edasi lükata septembri lõppu või oktoobri algusse.

Taotluste sisseandmine 5. augustiks tähendaks, et nende ettevalmistamine peaks toimuma peamiselt juulis, mis on paljudes maapiirkonna ettevõtetes, sh maaturismi, kohalikes toidu- ja põllumajandus­ettevõtetes, tipphooaeg. Ülejäänud ettevõtted on juulis ja osaliselt ka augustis tavaliselt kollektiivpuhkusel.

EVEA asepresident Marina Kaas märgib, et praegune taotluste vastuvõtuaeg tekitaks potentsiaalsetele taotlejatele suurt stressi. Samuti põhjustaks lisakulusid või tulude kaotamist põhitegevusest, kuna mikroettevõtetes langeb enamik taotluse ettevalmistamisega seotud koormusest ettevõtte juhile/omanikule. See suurendaks vajadust ostetavate konsultatsiooniteenuste järele taotluste ettevalmistamiseks, aga selle teenuse saadavus puhkuste perioodil on samuti väga piiratud.

Eraldi teema on vallamajadest erinevate lubade ja kooskõlastuste saamise raskused juulis.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 187 korda, sh täna 1)