Leisi lapsevanemad soovivad lasteaeda (26)

EMAD-ISAD LASTEGA: (vasakult) Margo Kallas, Janne Vaher, Aadu Rand, Maile Valt, Ingrid Ojasoo, Eneli Humal, Maiki Paju ja Ege Paju. MAANUS MASING

EMAD-ISAD LASTEGA: (vasakult) Margo Kallas, Janne Vaher, Aadu Rand, Maile Valt, Ingrid Ojasoo, Eneli Humal, Maiki Paju ja Ege Paju.
MAANUS MASING

Kui kuu aega tagasi kogunesid Leisi vallavolikogu istungile palgakõrgendust soovinud hooldekodu töötajad, siis nüüd tulid volikogu liikmeid oma pöördumisega kostitama lapsevanemad, kes soovivad Leisi keskkooli hoones lasteaiarühma avamist.

“Meil on 19 inimest, kes sooviks panna oma lapsi lasteaeda just Leisi alevikus,” ütles esmaspäeval Leisi volikogu saali kogunenud lapsevanemate eestkõneleja Ege Paju. “Selle aasta eelarvest me oleme väljas, aga 2017. aasta septembrist võiks Leisi alevikus vähemalt üks segarühm avatud olla,” lisas ta.

Praegu tegutseb Leisi vallas 59 lapsega Pärsama lasteaed ja 12 lapsega Metsküla lastehoid, ent volikogule esitatud pöördumisele alla kirjutanud lapsevanemate hinnangul jääb Pärsama paljude piirkondade jaoks liiga kaugeks. “Väga palju on neid, kellel oleks lihtsam panna oma lapsed lasteaeda Leisi alevikus, mitte viia neid Pärsamale,” rääkis Ege Paju. “Koolibussi ja ühis-
transpordiga on valla erinevatest osadest Leisi ja tagasi sõitmine oluliselt lihtsam kui Pärsamale,” lisas ta.

Vallavolikogule esitatud pöördumises viidati, et 400 õpilasele ehitatud Leisi keskkoolis käib praegu vaid sadakond last, mistõttu ruumipuudust koolis tegelikult pole. Leisi vallas on üle saja kuni kuue aasta vanuse lapse ja Leisi lasteaias hakkaks kindlasti käima nii mõnigi laps, kelle jaoks Pärsama jääb kaugele. Pool aastat tagasi Haapsalust Leisi elama tulnud Ege Paju ütles, et on valmis Leisis elama ka väiksema palga eest kui näiteks Haapsalus või Tallinnas, ent oluline on teenuste kättesaadavus.

Pöördumise esitanud lapsevanemad näevad koolimajas lastaia jaoks suurt potentsiaali. Siin on suur võimla, ujula, erinevad ringid. Leisi on võimalus rajada mänguväljak, mida kasutaksid ühiselt kool, lasteaed ja aleviku elanikud.

Leisi vallavolikogu liige Andrus Kandima väljendas istungil lapsevanemate algatuse üle heameelt. “Jube hea meel on, et te tulite siia rääkima,” lausus volinik. Ta osutas tõsiasjale, et alevik on olnud pikka aeg eakamate inimeste elupaik. “Alevik oli selline suhteliselt vananev kants ja lapsi tehti hoogsalt Pärsamal, Karjas ja Metskülas. On väga tore, et siin on olukord muutumas. Vajab uurimist, mis saab plaanist edasi, aga tore algatus igatahes,” rääkis Kandima.

Volikogu lubas teema püstitajatega uuesti kokku saada ja kaasata probleemi arutelusse ka vallavalitsuse ja Leisi keskkooli esindajad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 379 korda, sh täna 1)