Meesansambel Sõstrad naasid peaauhinnaga (1)

SÕSTRAD: (vasakult) Meelis Juhandi, Silver Õun, Kaupo Sirel, Viljar Merivald ja Kalmer Poopuu Jõhvis esinemas. SÕSTRAD, FACEBOOK

SÕSTRAD: (vasakult) Meelis Juhandi, Silver Õun, Kaupo Sirel, Viljar Merivald ja Kalmer Poopuu Jõhvis esinemas.
SÕSTRAD, FACEBOOK

Saaremaa meesansambel Sõstrad võitis nii peaauhinna kui ka publiku lemmiku tiitli laupäeval Jõhvi kontserdimajas toimunud III Hans Hindpere nimelisel vokaalansamblite laulukonkursil “Kõnnib kevad…”

Jõhvis esineti koosseisus: Meelis Juhandi, Silver Õun, Kaupo Sirel, Viljar Merivald ja Kalmer Poopuu. Lisaks nimetatuile laulab ansamblis ka Andrus Oder.

Hindpere repertuaarist kanti Jõhvis ette “Neli meest ja kotermann”. Teise, n-ö vaba valiku loona esitati Kustas Kikerpuu “Julge laul”. Konkursi korraldaja Heli Vähk ütles, et saalis oli kohe tunda, kuidas rahvas kaasa elas, kui Sõstrad laulma hakkasid.

Sõstarde juhendaja Veikko Lehto rääkis Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et konkurss oli südamega tehtud üritus ja jättis piduliku mulje. “Hindpere väärib seda kindlasti,” lisas ta. Sõstarde etteaste kohta ütles Lehto, et möödalaskmisi esinemisel ei olnud: “Viimistletud kompaktne etteaste oli meil.” Hindpere lugu hakati harjutama näiteks juba aasta eest.

Konkursil osales 12 ansamblit mitmelt poolt üle Eesti. Meesansamblite kategoorias olid Sõstrad ainsad, mistõttu parimat meesansamblit välja ei hõigatudki. See-eest jättis Salme meeste esinemine žüriile nii kõva mulje, et saadi lausa üldvõit ehk grand prix.

Žüriisse kuulusid Laine Randjärv, Tanja Elken ja Maris Laht. Parima naisansambli tiitel läks Kamari haridusseltsi naisansamblile ja parima segaansambli tiitel Põltsamaa kultuurikeskuse segaansamblile.

Saaremaal astuvad Sõstrad taas üles 16. aprillil maakondlikul vokaalansamblite päeval Salme kultuurimajas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 347 korda, sh täna 1)