Orissaare võitleb väinatammi avade eest (2)

Orissaare vallavolikogu tuleval kolmapäeval toimuval istungil plaanitakse vastu võtta pooldav avaldus Väikese väina tammi avade ehitamise kohta.

Avaldame dokumendi siinkohal täismahus: “Väikese väina äärsetele kogukondadele on elukeskkonna lahutamatuks osaks läbi aegade olnud väina veekeskkond, mille seisund on võimaldanud aastasadade jooksul toita inimesi, anda tööd ja teenistust, suhelda välisilmaga ning nautida puhkuserõõmusid.

1896. aastal valminud väinatamm tõi enesega kaasa erakordselt suure liikumisvõimaluste paranemise saare­elanikele, kuid algatas tammi­avade puudumise tõttu ka looduskeskkonna saatusliku halvenemise. Veevahetuse lõppemise tõttu on järjest halvenenud väina veekeskkonna kvaliteet. Kõik me oleme olnud väina keskkonnaseisundi pideva halvenemise tunnistajateks, kalavarude, veeliiklustingimuste ja puhkevõimaluste järjekindla vähenemise tunnistajateks.

Orissaare vallavolikogu peab hädavajalikuks umbsesse väinatammi avade ehitamist, et pidurdada keskkonnaseisundi jätkuvat halvenemist.

Elukeskkonna pideva halvenemise peatamine on väinaäärsetele kogukondadele väga oluline kestliku arengutuleviku loomiseks. Päästame Väikese väina!”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 543 korda, sh täna 1)