Kokavõistlusel on võistlejaid ka Soomest ja Lätist

Kuressaare ametikoolis peetakse eilsest tänaseni rahvusvahelised kokavõistlused Kokakunst Kuressaares 2016, kus Eesti kokaõpilastele pakuvad konkurentsi külalised Soomest ja Lätist.

“Võistlus on tänavu üllatavalt populaarne, olin sunnitud mõnedele registreerimisega hilisemaks jäänud koolidele eitavalt vastama,” rääkis ametikooli toitlustuse juhtõpetaja Ülle Tamsalu. “Varasematel aastatel on mõlemas kategoorias saanud võistelda mitu oma kooli õppijat, tänavu mahub vaid üks.”

Soome võistlejad on Vantaas asuvast Varia ametikoolist, Läti võistlejad Riia turismi- ja tehnikakoolist. Lisaks neile võistlevad kokaõpilased üheksast Eesti ametikoolist.

Kokavõistlusel võistlevad eraldi arvestuses teise ja kolmanda kursuse kokaõpilased, kes enne võistlust loositakse kaheliikmelistesse võistkondadesse.  Võistlusel hinnatakse toitude välimust ja maitset, hügieeninõuete täitmist, töövõtteid, tooraine kasutamise ökonoomsust ja võistkonnasisest koostööd.

Võistluse kohtunikeks on peakokad mandrilt ja Saaremaalt. Võistlustulemused selguvad täna peetaval lõputseremoonial.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 176 korda, sh täna 1)