“Igiliikurid” alustavad 35. hooaega

IKKA RIVIS: 1982. aasta esikolmik Tõnu Vaher (keskel), Suurap Mälk (vasakul) ja Roman Rannisto (paremal) on stardis ka pühapäeval. Maanus Masing

IKKA RIVIS: 1982. aasta esikolmik Tõnu Vaher (keskel), Suurap Mälk (vasakul) ja Roman Rannisto (paremal) on stardis ka pühapäeval.
Maanus Masing

137. korda toimuva pööripäevajooksu starti asuvad ka mehed, kes 1982. aasta märtsis toimunud esimesel jooksul esikolmikus olid.

Toona 21. märtsil lõpetas Loode tammikus korraldatava jooksu esimesena nüüdne jooksukorraldaja Tõnu Vaher, talle järgnesid Suurap Mälk ja Roman Rannisto. Nüüd on kõik mehed taas rivis.

Osaluskordadest on see Vaheril 124., Mälgul 124. ja Rannistol 115. kord Loode tammikus viit kilomeetrit joosta. Vahel on siiski tulnud ka jooksu ajal tööl olla või on haigused mehed murdnud. Sestap pole nad päris kõikidel jooksudel osaleda saanud.

Suurap Mälk ütleb, et see neli korda aastas toimuv jooks on neile kui meenutuste jooks. Mehed jooksevad vastavalt võimalusele ja ka jooksu 35. hooajal endale allahindlust ei tehta. Mälgu sõnutsi mäletab ta esimesest jooksust seda, et oli selline sügisene ilm ja tema jäi jooksule hiljaks. “Pidin ilma soojenduseta jooksma minema,” meenutab ta. Ehk jäi soojenduse taha ka toonane 4-sekundiline kaotus Vaherile.

Tõnu Vaheri sõnul ei olnud tema esimese jooksu korraldaja, see oli Saare KEK-i algatus. Mõne aasta KEK tegi ja siis äkki loobuti. Tõnu võttis korraldamise oma õlule ja hakkas asja vedama. Hiljem sai korraldajaks juba Sarma jooksuklubi ja praegu tegeleb sellega MTÜ Saaremaa Kolme Päeva Jooks.Kui esimesel jooksul oli stardis 21 osalejat, siis eelmise hooaja viimasel jooksul juba üle saja. Kokku on osalenud 1916 jooksjat.

137. pööripäevajooksu start antakse pühapäeval kell 12 Loode tammikus. Nüüdsest saab ennast ka kiirema asjaajamise tarvis registreerida ette aadressil www.saaremaajooks.ee/ppj

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 419 korda, sh täna 1)