Valjala kaalub Pärsama hooldekodu laienduse kaasrahastamist (11)

Kuna Leisi vald kavatseb laiendada Pärsama hooldekodu ja on kutsunud teisi valdasid üles seda rahastama, kaalub investeerimist ka Valjala.

“Kuna Leisi plaanib Pärsama hooldekodu laiendada ja kutsus ajalehe kaudu (“Pärsama hooldekodu ootab ees laienemine”, SH 3.02) ka teisi valdasid üles investeerima, oleme paaril korral selle üle mõtteid vahetanud,” ütles Valjala vallavanem Aare Martinson.

Martinson tõdes, et Valjala vallal tasub osalusele Pärsama hooldekodu laiendamises mõelda, kuna vallal endal hooldekodu pole, hooldekodu kohti valla elanikele oleks aga tarvis. Praegu tegutseb vallas vaid eakatele mõeldud päevakeskus, kus ei ole ööpäevaringset valvet.

“Selle inimese jaoks, kes enam endaga hakkama ei saa, peab kusagil hooldekodus koha leidma, teatavasti neid kohti aga niisama lihtne saada pole,” lausus Martinson. “Oleme seetõttu mitmel korral üsna hädas olnud.”

Leisi valla hooldekodu laiendamisse investeerimine tuli jutuks ka Valjala vallavolikogu 4. märtsi istungil. Martinson lisas, et teemat on kavas arutada sotsiaalkomisjoniga.

Leisi vald kavatseb suurendada Pärsama hooldekodu kohtade arvu praeguselt 30-lt poolesajani.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 683 korda, sh täna 1)