Saarlased võitsid Pärnuga võrkpalli Saja liiga turniiri

PUNKTIMASIN: Hindrek Pulk pommitas end finaali kõige kasulikumaks mängijaks. GERTRUD ALATARE

PUNKTIMASIN: Hindrek Pulk pommitas end finaali kõige kasulikumaks mängijaks.
GERTRUD ALATARE

Baltikumi võrkpalliklubisid ühendava Saja liiga meistriks krooniti Pärnu Võrkpalliklubi, kuldmedalid said kaela Hindrek Pulk, Timo Tammemaa, Markkus Keel ja abitreener Toomas Jasmin.

Pärnu Võrkpalliklubi alistas liiga finaalis kodupubliku silme all lätlaste VK/Biolars Jelgava 3 : 0  (25 : 17, 25 : 20, 25 : 20).

Finaali kõige väärtuslikumaks mängijaks ja liiga parimaks diagonaalründajaks valitud Hindrek Pulgale oli see kolmas Balti liiga võit, varem tõusis ta kahel korral pjedestaali kõrgeimale astmele Selver Tallinnaga.

“Oli väga äge mäng,” tunnistas võitjatele 24 punkti toonud Pulk. “Publikut oli täismaja ja atmosfäär oli super. Mängisime ka ise oluliselt paremini. Mul ei tekkinud kordagi momenti, et äkki ei tule välja. Oli meie päev.”

Pärnu ülekaal oli kindel ja lätlaste vastuhakk jäi minimaalseks. Vaid kolmandas geimis suutis Jelgava pisut ka oma tahtmist peale suruda, kui nad juhtisid 16 : 12. Siis panid pärnakad sisse lisakäigu ja võitsid ka otsustava geimi.

“Kõige emotsionaalsem võit oli muidugi Kuressaares kodupubliku silme all,” tunnistas Hindrek Pulk. “Aga ka viimane oli igati kordaläinud turniir, mida enamat tahta. Selline tiitel on kindlasti tunnustus. Selliste hetkede nimel tasub trenni teha.” Liiga parimaks keskblokeerijaks valiti Timo Tammemaa, kes tõi oma meeskonnale finaalis 12 punkti, neist 7 blokis.

Kolmanda koha mängus said Kevin Saar ja Andris Õunpuu Rakvere VK meeskonnaga valusa kaotuse, kui 2 : 0 eduseisust tuli tunnistada Poliurs/Ozolnieki 3 : 2 paremust, kusjuures lätlased võitsid viimase geimi 4 :  0 kaotusseisust 15 : 13. “Suur asi oli see, et esimese nelja hulka jõudsime, aga süües kasvab isu ja loomulikult oleme pettunud, et medalist ilma jäime,” tunnistas noor nurgaründaja Kevin Saar. “Kindlasti lisas Saja liiga enesekindlust ja näitas, et suudame võistelda kõrgete kohtade eest. Teised meeskonnad on tõdenud, et Rakvere on neile ebamugav vastane ja see tõstab veelgi meie enesekindlust.”

Rakvere võitis kaks esimest geimi 36 : 34 ja 25 : 22, kuid kaotas kaks järgmist 16 : 25 ja 11  :  25. Viies geim kaotati kindlast eduseisust 13 : 15. Ozolnieki võitis ühisliigas ajaloo kolmanda medali. Meeskond oli parim ka sarja debüüthooajal kümme aastat tagasi.

“Mängisime nagu Ameerika mägedel,” tõdes 20 punkti toonud Kevin Saar. “Otsustavatel momentidel ei suutnud me oma võimalusi punktiks lüüa ja nii on raske mängida.”

Päev varem mängitud Eesti-siseses poolfinaalis võitis kodumeeskond Pärnu Võrkpalliklubi Rakvere meeskonda 3 : 1 (27 : 25, 18 : 25, 25 : 21, 25 : 18). Hindrek Pulk tõi seljavalu trotsides 23 punkti, Timo Tammemaa arvele kogunes 16 punkti. Rakvere parimana tõi Kevin Saar 16 punkti. Lätlaste mõõduvõtus jäi peale Biolars/Jelgava, alistades Poliurs/Ozolnieki 3 : 1 (25 : 14, 25 : 16, 24 : 26, 25 : 21). Nüüd hakkab Pärnu võitlema Eesti meistritiitli nimel. “Tahame teha kübaratriki ja kõik karikad koju tuua,” oli Hindrek Pulk enesekindel.

Kevin Saare sõnul läheb Rakvere nüüd kindlasti püüdma finaalikohta Eesti meistrivõistlustel. Esimene vastane on Järvamaa, edu korral tuleb vastu Selver Tallinn.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 151 korda, sh täna 1)