Peaministrite ihukaitsja

MÄLESTUSED: Toompea lossis töötanud meestele oli Vahur Lember ihukaitsjaks.  SANDER iLVEST / POSTIMEES

MÄLESTUSED: Toompea lossis töötanud meestele oli Vahur Lember ihukaitsjaks.
SANDER iLVEST / POSTIMEES

“See oli pidev teema, et me ei lubanud ajakirjanikke õhtustele üritustele sisseˇ, sest neil puudus sobilik riietus.” Rääkija pole mitte mõni etiketiguru, vaid mees, kes on turvanud peaministreid ja presidente. Küll tema juba teab.

Saarte Hääle ajakirjaniku riietus vastab sel unisel pärastlõunal tõenäoliselt küll kõikidele etiketireeglitele, ent Vahur Lember (46) arvab esialgu, et temast ei ole ju midagi kirjutada. Mis on muidugi tüüpiline eestlaslik tagasihoidlikkus. Sest tegelikult on tema elus ette tulnud seikasid, mida tavainimene vaid filmist näeb või raamatust loeb. “Ihukaitsja” filmi olete ju näinud?

Vahuri kohta passib hästi ütlemine “mees nagu mägi”. Suurt kasvu. Mõjuv. Rääkides krõhvitseb habet. Justkui mälestused oleksid seal peidus. Näiteks meenutused ajast, mil ta oli peaminister Andres Tarandi või Mart Laari ihukaitsja.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 531 korda, sh täna 1)