Tordilaadal müüdi letid tühjaks (2)

ESIMENE ÕNNELIK: Üks esimesi, kes eile tordi ostis, oli Heidi Johanson. IRINA MÄGI

ESIMENE ÕNNELIK: Üks esimesi, kes eile tordi ostis, oli Heidi Johanson.
IRINA MÄGI

Kuressaare ametikoolis kaks päeva kestnud tordilaadal leidsid kondiitriala õpilaste valmistatud 52 torti väga kähku ostja. Kui neljapäeval tühjenes lett vähem kui kümne minutiga, siis reedel kulus selleks aega vaid pisut rohkem.  

Pagarite ja kondiitrite õpetaja Tiiu Tamsalu tunnistas, et talle oli see üllatus. “Huvi oli tõesti nii suur ja on kurb, et kõigile soovijaile torte ei jagunud,” märkis ta. “Eks me tegime ikka neid torte, mis juba varasematel aastatel on inimestele meeldinud. Ju nad on siis maitsvad, mis on kindlasti meie õpilastele tunnustuseks.”

Neljapäeval müüdi 23 ja reedel 32 torti. Valikus olid martsipani-, trühvli-, šokolaadi- ja puuviljatordid. “Noored on tublid ja andekad,” tunnustas Tiiu Tamsalu oma õpilasi. “Igaüks sai ise valida, millise tordi ta teeb. Loomulikult anti endast parim ja püüti need teha võimalikult magusad ja hea väljanägemisega.

”Kondiitriõpilane Lilian Lepp ütles, et talle meeldib torte teha nii perele kui ka iseendale. “Mulle maitsevad kõik tordid, eriti aga kohupiima omad, mis on head mahlakad ja puuviljadega kaetud,” märkis ta.  Reedel oli tordijärjekorras üks esimesi Margus Metsmaa. “Lapsed nõudsid, et siit peab tordi ostma,” põhjendas ta. “Nad on sellised testijad, kes soovivad kogeda erinevaid maitseid,” lausus Metsmaa, kes on käinud varem vaid ametikooli sööklas söömas ja tordi ostis esimest korda.

Invalid Displayed Gallery

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 983 korda, sh täna 1)