Keskerakondlased Saaremaal pööret ei kavatse korraldada (8)

DT2B8385

Keskerakonna ühe protestimeelsema piirkonna juhti peakontor üllatuslikult kangutama ei hakka.

Täna jõuab Keskerakonna piirkondade juhtide valimine Saaremaale, kus seni on piirkonna eesotsas olnud erakonna keskvõimu kritiseerinud Janne Nurmik. Pärast erakonna kongressi, kus Edgar Savisaar Kadri Simsonit vaid napilt edestas, on Savisaare pooldajad võimule aidatud nii mõneski Eesti piirkonnas. Nii juhtus näiteks Narvas.

Sama võiks oodata ka Saaremaal, kus siinse piirkonna juht on Edgar Savisaare aadressil üsnagi teravat kriitikat teinud. Nurmikut materdas selle eest ka erakonna ajaleht Kesknädal.

Nurmik või Rikko?

Saaremaa piirkonna senine juht Janne Nurmik kinnitas Saarte Häälele, et tema kandideerib kindlasti. Kas tal ka vastaskandidaate on, seda ta ei teadnud.

Saarte Häälele on vihjatud, et kandideerima võib tulla ka piirkonda varem juhtinud Jaanika Rikko. Tema sai piirkonna etteotsa ka siis, kui mõned aastad tagasi toimus Keskerakonna Saaremaa piirkonnas suurem verevahetus. Alguse sai see rahulolematus Kalle Laaneti väljaarvamisest Keskerakonnast.

Rikko ise märkis, et tänase konverentsi puhul on tähtsaim kvoorumi kokkusaamine. Tartus näiteks jäeti piirkonna juhi valimine just kvoorumi puudumise tõttu ära. Haapsalus valiti esimeheks Jaanus Karilaid, vaatamata sellele, et kvoorum puudus.

Saarte Häälele kinnitas Rikko, et tema piirkonna etteotsa ei pürgi.

“Ma olen 20 aastat Keskerakonna liige olnud, sellest 15 aastat piirkonna juhatuses. Kui mind üles seatakse, siis juhatusse olen valmis kandideerima, aga mitte rohkemat,” ütles ta.

Jaanika Rikko rõhutas, et Keskerakonna Saaremaa piirkonna konverentsid on alati olnud demokraatlikud, kandidaadid seatakse üles ja nende seast valitakse. Ta meenutas, et sai ise toona piirkonna esimeheks napi paarihäälse enamusega.

“Kui mind seatakse esimehe kandidaadiks, siis ma arvan, et nähtavasti lükkan selle pakkumise tagasi. Momendil ma juhi kohale ei pretendeeri. Ma olen selles ametis olnud ja arvan, et praegu on Janne Nurmik väga tubli. Ma võin ka ise tema esimehe kohale esitada. Ta on selgrooga ja see mulle meeldib,” rääkis Rikko.

Suht rahulik aeg

Olukorda Saaremaa piirkonnas pidas ta stabiilseks. “Meil on suht rahulik aeg pärast neid möllusid, mis olid Kalle Laanetiga ja ka kongressil. Vaikselt kosume.” Konverentsil osalevad riigikogu liikmed Enn Eesmaa, Jaanus Karilaid ja Jüri Ratas.

Jaanika Rikko märkis, et eriti tahab ta Enn Eesmaad kiita, kes ei keeldu kunagi abist ja toetab saarlasi igati. Erakonna aseesimees Jaanus Karilaid kinnitas Saarte Häälele, et erakonna juhtkond toetab Janne Nurmiku jätkamist. “Saaremaal liiguvad asjad õiges suunas ja ma ei näe ühtegi põhjust, miks Janne Nurmik ei peaks jätkama,” ütles Karilaid.

Raul Vinni, Mehis Tulk

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 930 korda, sh täna 1)