Kütid pärivad jahistatistika kohta aru (3)

Saarte jahimeeste selts esitas kolmapäeval keskkonnaminister Marko Pomerantsile järelepärimise, milles palub selgitada, miks kahtlustavad kaks riigiametnikku Saaremaa jahimehi jahindusalase statistika moonutamises.

Seltsi juhatuse esimees Mati Tang juhib ministri tähelepanu asjaolule, et Saarte Hääles 18. veebruaril ilmunud loos “Saaremaa küttimisandmed kahtluse all” avaldasid keskkonnaministeeriumi jahindusnõunik Tõnu Traks ja keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna peaspetsialist Rauno Veeroja kahtlust, et Saaremaa jahimehed on vastavatele ametiasutustele esitanud ulukite loenduse ja küttimise kohta valeandmeid.

Loo ilmumisest möödunud kahe nädala jooksul pole kõnealuste ametnike ega nende tööandjaiks olevate ametiasutuste poolt selles asjas esitatud ühtegi õiendust ega selgitust.

Seepärast palub Tang selgitada, mille alusel väidavad keskkonnaministeerium ja keskkonnaagentuur oma esindajate vahendusel, et Saaremaa jahimeeste loendus- ja küttimisandmed on võltsitud ja valed. Seda ajal, mil saarlased on mõistnud sigade Aafrika katkuga seonduvat tõsist olukorda ning asunud, juhindudes tauditõrjekomisjoni otsustest, keskkonnaameti peadirektori käskkirjast ja maakondliku jahindusnõukogu kokkulepetest, metssigade arvukust vähendama.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 967 korda, sh täna 1)