MIDA ARVATE?

Kas uued seadussätted panevad elatusvõlglasi oma lastele elatist maksma?  

IMG_9813

Vello Kallus, viie lapse isa ja kümne lapse­lapse vanaisa Kärneri külast:

Väga kahtlane. Kes maksab, see maksab ikka ausalt edasi. Kes on aga kõrvale hiilinud, vaevalt et nüüdki maksma hakkab. Maksavad need, kes lastest hoolivad.

IMG_9821

Helle Maidla Tornimäelt:

Seal on selliseid punkte sees, mis tõesti peaksid inimesi mõtlema panema. Olen kõrvalehiilimist oma nahal tunda saanud ja seega selle all kannatanud. Nüüd on lapsed suured, aga nende isal on probleeme elatisraha maksmisega olnud küll.

IMG_9824

Eve Pakkas Pöide valla Leisi külast:

Tegelikult peaksid pere juurest ära läinud vanemad lastele elatisraha maksma. Neid on küll, kes kohustusest kõrvale vingerdavad. Ka minu lapse isa ütles, et tema alimente ei maksa.

IMG_9831

Tomas Täht Pöide valla Leisi külast:

Mingi hoob peab seaduses tõesti olema, mis inimesi mõtlema paneks. Kasu tõuseb sellestki, kui mingi osa seni maksmisest kõrvale hiilinud lapsevanemaist hakkab maksma. Vahest on mõned lihtsalt mugavusest kõrvale jäänud. Niipalju kui mina olen lugenud, siis survemeetodid peaksid võlgnikke mõtlema panema. Kangemad mehed leiavad aga seadusesätetes ikka auke. Omajagu on neidki, kellel polegi hinge taga midagi, ja nende käest ei ole ka midagi võtta.

IMG_9847

Ilona Torn Laimjala valla Audla külast:

Kõik oleneb inimesest. Arvan, et enamikule kõrvalehiilijaist peaks uus seadus mõtlemapanevalt mõjuma, aga kindlasti on ka neid, kes seadusesätetele läbi sõrmede vaatavad. Tean inimesi, kes maksavad vastavalt võimalustele. Kui raha ei ole, siis maksta ei saa. Hoolitseda võib ju ka teistmoodi, nagu toiduaineid  tuua või lapsi muul viisil toetada. Tähtis on, et lapse eest hoolitsetakse.

Küsis Aare Laine

Pildistas Irina Mägi

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 392 korda, sh täna 1)