Abivallavanem: valitsemiskulud pole tõusnud (9)

Lääne-Saare vallavolinik Mart Maastiku küsimustele antud vastustest nähtub, et kolme omavalitsuse liitumisel tekkinud Lääne-Saare vallas on valitsemiskulud vähenenud.

Maastik esitas viimasel volikogu istungil seoses vallavalitsuse struktuurimuudatuste eelnõuga vallavanem Andres Tinnole kuus küsimust. Abivallavanem Tiina Luks toob voliniku soovi kohaselt arvuliselt välja endise kolme valla ja praeguse ühendvalla valitsemiskulud aastatel 2014 ja 2015 ning käesoleva aasta eelarvesse planeeritud summa.

Selgub, et kolme valla valitsemiskulud 2014. aastal olid kokku 533 593 eurot, mullu Lääne-Saares aga 468 511
eurot. Selle aasta veel vastuvõtmata eelarves on valitsemiskuludeks arvestatud 428 823 eurot. Ehk siis sääst oli mullu 65 082 eurot ja tänavu ulatub see 104 770 euroni.

Tänavuse aasta suurem kokkuhoid peaks tulema majanduskulude arvelt, mis peaksid mulluselt 214 282 eurolt langema 170 000 eurole. Personalikulud näitavad samas 5651-eurost kasvu. Luks lisab vastuses, et seoses struktuurimuudatusega loodavad ametikohad kuuluvad majandustegevuse ja hariduse valdkonda, mistõttu need valitsemiskulusid ei suurenda.

Mart Maastik abivallavanema vastuseid veel kommenteerida ei soovinud, viidates vajadusele algallikatega põhjalikumalt tutvuda. “Praegu me ei tea, mille arvelt on kulud vähenenud. Töökohti on juurde tulnud, palgad on ühtlustamise käigus suurenenud. Seega peab kokkuhoid tulema millegi muu arvelt, kui palgafond,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 639 korda, sh täna 1)