Aasta Kodu aia peapreemia Saaremaale

PRIIT GREPP

PRIIT GREPP

Eile tehti Estonia talveaias avalikuks, et konkursi Aasta Kodu seekordne aia peapreemia tuli Karala külla Lilian ja Mart Maastiku Mardi tallu.

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul on Saaremaa aiad Aasta Kodu konkursil varemgi preemiaid saanud, peapreemia on aga esmakordne. “Žüriile jäi silma ümbritseva saaremaise loodusega kokkusulanduv suur ja õiterohke aed, kus on rohkesti erinevaid istumispaiku, samas ka praktiline aiaviljaosa,” ütles Pajula.

Aia peapreemia suurus on 800 eurot firmalt Fiskars. Žürii liige, Fiskarsi esindaja Virge Teets kiitis, et Maastikute talukompleksi aias on küllaga avastamisrõõmu ja nutikaid lahendusi. Talu asub suurel alal, kuid aia eest on jõutud hoolt kanda ning miski pole juhuslik.

Kodukiri korraldab kodukonkurssi juba 19. korda. Tänavu osales ligi 60 kodu üle Eesti. Preemia andis üle presidendi proua Ieva Ilves.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 341 korda, sh täna 1)