JUHTKIRI: Tähelepanunäljas sadist

Kes on sadist? Isik, kes tunneb lõbu või rõõmu kellegi piinamisest või kellelegi valu tekitamisest. Ka puud on elavad organismid. Seega võib inimnäolist olendit, kes neid tahtlikult vigastab ja sandistab, liialdamata sadistiks nimetada. Linnapargi tähendust Kuressaare, siinsete elanike ja külaliste jaoks on raske üle hinnata. Ilmselt igaühe – õigemini peaaegu igaühe – jaoks meist on lossi ümbritseval pargil oma tähendus. Laste jaoks on see põnev mängupaik, täiskasvanutele mõnus koht, kus päevapinged korraks unustada ja kuhu rutiini eest pakku pugeda. Ilma puudeta meil seda kohta ei oleks. See on ka koht, kus meie riigile või saarele olulised inimesed on oma puud istutades kirjutanud rea Kuressaare ajalukku.

See kahejalgne, kes sae ja kirvega tahtlikult puid vigastab, näitab oma suhtumist nii elusloodusesse kui ka inimestesse. Eesmärk on haiget teha. Kuule, sina, sadist – ehk astud avalikkuse ette? Äkki saad kümme korda kuulsamaks?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 232 korda, sh täna 1)