Saaremaa kokad asutasid liidu (2)

Foto: Tambet Allik

Saaremaaa kokkade liidu asutajaliige Risto Laanet.
TAMBET ALLIK

Liidu esindajad tõdesid, et Saaremaa on Eesti gastronoomiasektorile aastate jooksul ilmselt enim nimekaid kokkasid andnud. Saaremaa kokkade liidu sügavamõttelisem eesmärk on muuta Saaremaa Eesti toidukultuuri pealinnaks.

“Kuigi igapäevaselt ollakse konkurendid, siis ühiselt tegutsedes suudetakse kahtlemata muuta toidu kui meie igapäevase vajaduse ja tänapäeval üha enam kõneainet pakkuva kokakunsti valdkonna areng siin piirkonnas veelgi paremaks,” märkis Risto Laanet.

Kuna Saaremaa kohaliku tooraine kättesaadavus on ebastabiilne, kujuneb liidu asutajate kinnitusel oluliseks ka söögikohtade ning talunike ja väiketootjate vahelise kommunikatsiooni parandamine. “Kindlasti on talunike ja väiketootjate jaoks oluline, et kui nad toodavad, siis oleks nende kaubal juba kindlad tarbijad olemas,” sõnas Laanet.

Samuti peetakse mitmete HoReCa tarnijatega koostööläbirääkimisi kaubatarnete tiheduse parandamiseks. Edaspidi näeb Saaremaa kokkade liit koostöövõimalusi ka kohalike ettevõtjatega.

Peale juba mainitud kokkade, kes liidule aluse panid, on huvi ühenduse vastu teistelgi. Pärast asutamist on liiduga ühinenud veel kolm tublit kokka.

Liidu liikmeks on teretulnud ka teised toiduvaldkonna arengust lugupidavad kokad.

Liidu asutanud kokad on ametis erinevates kohalikes kohvikutes ja restoranides. Risto Laanet on peakokk kohvikus Mosaiik, Alar Aksalu on sama ameti peal GOSPA restoranis, Kaupo Raaper ja Sander Väärt Retros, Kristjan Janke ja Märten Sepp Vinoteegis ning Adam Tamjärv peab restorani Mais. Samuti kuulub liidu asutajate sekka Kaimo Ehanurm Kaimo Cateringist.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 678 korda, sh täna 1)