JUHTKIRI: Ilm on sassis

Homme tähistame Eesti Vabariigi 98. aastapäeva. Tähtpäev on väärikas. Mitte küll veel ümmargune sada, aga ikkagi. Eelmise aastaga võrreldes on õhus aga tunda rohkem pinget. Mis see on? Kas tõesti on kevad käes?

Seda, millised jalanõud valida, kui keskpäeval Kuressaare Vabadussamba juures toimuvale aastapäevaaktusele minna, ei julge täna küll soovitada – ilm võib tulla päikseline, samas võib taevast sadada hoopis vihmasegust lund. Looduses on midagi kapitaalselt korrast ära: erinevatest Saaremaa nurkadest saadetakse meile fotosid õitsevatest sinililledest ja lumikellukestest, Kihelkonna kandis huiklevad juba sookured, merejää on sulanud.

Kuid looduses toimuvast kummalisem tundub tavakodanike jaoks poliitikas valitsev kaos. Vabariigi sünnipäeva eel tasuks aga kõik muremõtted korraks unustada. Heiskame homme päikesetõusul riigilipud, vaatame telekast kaitseväe paraadi ja õhtul elame kaasa presidendi ja tema uue proua kätlemismaratonile. Kui veel vahepeal korraks õue värske õhu kätte minna, ongi ilus ja meeldejääv päev õhtusse jõudnud.

Head vabariigi aastapäeva meile kõigile!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 83 korda, sh täna 1)