Daniel Rüütel tuli Optimisti klassis maailmameistriks

Üleeile selgusid Võrtsjärvel peetud DN-klassi juunioride ja Ice-Optimisti noorteklassi maailmameistrivõistluste parimad. Ice-Optimistil tuli maailmameistriks Daniel Rüütel ja DN-il sai hõbeda Kevin Grass.

Eesti jääpurjetamise liidu presidendi Alari Akermanni sõnul olid tingimused Võrtsjärvel jääpurjetajatele ka eile soodsad: “Plaanis oli mõlemale võistlusklassile kolm sõitu ja see meil ka õnnestus. Jää-olud püsisid sarnased üleeilsega, kuid tuul oli pagilisem ja tugevam, 6–9 m/s. Kokkuvõttes läks regatt igati hästi korda – vaatamata sellele, et esimesel võistluspäeval sobivate tingimuste puudumise tõttu jääle ei pääsenud, saime ülejäänud kahe päeva kestel kõik kavas olnud seitse sõitu kenasti sõidetud. Kui ilm lubab, siis viime homme läbi veel kolmest sõidust koosnevad Euroopa karikavõistlused.”

DN-klassi juunioridest oli ülekaalukalt parim Rasmus Maalinn Pärnu jahtklubist ja tubli sooritus tõi talle kokkuvõttes MM-i kuldmedali. Hõbedase autasu väärilise võistluse tegi mullune maailmameister Kevin Grass (SMS) ja pronksi võitis rootslane Eddie Klemets.

Ice-Optimistil oli konkurentidest kindlalt üle ja saavutas kokkuvõttes noorte maailmameistri tiitli Daniel Rüütel Saaremaa merispordi seltsist. Hõbedale tuli poolakas Kacper Worek ja pronksile Sten-Markus Andresson (TJK).

Teistest SMS-i jääpurjetajatest lõpetas DN-klassis MM-i Rene Riim 11. kohal.  Ice-Optimisti klassis oli Georg Paomees 5., Henri Paomees 7. kohal. Ice-Optimistil startis tiitlivõistlustel 34 ja DN-il 30 sportlast, nende hulgas vastavalt 12 ja 10 eestlast. Meie noortele pakkusid konkurentsi Läti, Leedu, Poola, Rootsi, Venemaa ja USA jääpurjetajad.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 280 korda, sh täna 1)