Kino- ja teatripiletite hinnad tõusevad (7)

Linnavalitsus kinnitas sel nädalal Kuressaare linnateatri etenduste ja filmiseansside piletihinnad ning ruumide, inventari ja tarvikute kasutusse andmise hinnakirja.

Võrreldes 2012. aasta märtsist kehtinud hinnakirjaga on uues hinnakirjas, mis hakkab kehtima 1. märtsist, eraldi välja toodud ka filmiseansside hinnad: seanss maksab täiskasvanule 5 ja lapsele 4 eurot. Seni on lapse kinopileti hind olnud 3 eurot.

Linna pressiesindaja Kristiina Maripuu sõnul on üle vaadatud ka teatripiletite hinnad: etenduse pileti maksumus on edaspidi varasema 8–10 euro asemel 10–15 eurot ja sooduspiletitel 5–8 euro asemel 5–10 eurot.

Suvelavastuste, väljasõiduetenduste ja koostööprojektide ehk kõrgendatud publikuhuviga etenduste pilet maksab varasema 10–13 euro asemel edaspidi 15–20 eurot.

“Arvestades, et kahe hinnakirja vahele jääb neli aastat, on hindade tõus paraku loomulik nähtus, seetõttu on tõusnud ka teatrisaalide kasutamise, tehnika rentimise ja kostüümide laenutuse hinnad,” põhjendas Maripuu hindade muutumist. “Näiteks viimase puhul tingib hinnatõusu juba see, et keemiline puhastus on aastatega kallinenud.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 557 korda, sh täna 1)