JUHTKIRI: Kuhu millist prügi panna

Prügi sorteerimisest oleks justkui palju räägitud. Võiks arvata, et kõik juba teavad, miks ja kuidas seda teha. Paraku see nii siiski ei ole. Biojäätmete konteineritesse satuvad pahatihti hoopis olmejäätmed ja küllap ka vastupidi. Nii viiaksegi suur osa biojäätmeid ära olmejäätmete pähe. Lihtsalt sellepärast, et biojäätmete hulka on pandud ka väike kogus olmejäätmeid.

Siin ilmneb mõningane kommunikatsiooniprobleem jäätmevedajate ja -haldajate vahel. Kui vedajal oleks aega haldaja tähelepanu sellele juhtida, et biojäätmete konteinerist sageli hoopis olmeprügi leiab, võiks probleem lahenduse leida. Samas ei pruugi vaid vedaja märkustest piisata, kuna kortermajades elab ju palju inimesi ja piisab vaid paarist, kellele sõnum kohale ei jõua.

Seega tuleks jäätmete ja sorteerimise teemat jätkuvalt “pildil hoida”. Üksikutest kampaaniatest ilmselt ei piisa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 161 korda, sh täna 1)