Salme noor tegija on Mariliis Lazarev (1)

SANDER ILVEST

SANDER ILVEST

Salme vallavolikogu viimasel istungil otsustati muu hulgas, kellele antakse tänavused valla stipendiumid.

Vallavanem Kalmer Poopuu tõdes, et arutelu oli põhjalik, kuna kandidaate oli üsna korralik ports. Kui palju täpselt, on isegi keeruline öelda, sest mõni neist sobinuks koguni mitme kategooria alla, mõned olid esitatud grupiti jne. Seega oli tublisid inimesi arvuliselt rohkem kui nominente.

Salme valla noore tegija stipendium läheb sedakorda Salme põhikooli klassiõpetajale ja huvijuhile Mariliis Lazarevile (fotol), kes oma usinuses ja ärksuses korraldab koolis väsimatult aina uusi põnevaid ettevõtmisi. Viie aasta eest Salmele tööle tulnud noor tegus õpetaja on alati rõõmsas tujus ja oskab vajadusel olla ka parajalt lapsemeelne.

Salme elu edendajaiks tunnistatakse tänavu kohalikud ettevõtjad Ene ja Mati Sepp, kes peavad Anseküla teelistemaja. Tunamullu avatud hubane söögikoht on menukas ja paljude südame võitnud.

Valla tegija pere stipendium määrati aga üksmeelselt Silvi ja Leo Filippovile. Poopuu sõnul võib aga öelda, et stipendiumi saajad on perekonnad Filippovid.

“See sai seepärast niiviisi, et on nii Silvi ja Leo kui ka nende laste pered, kõik on tegusad – küll laulavad maakooris, lendavad lohega, on aktiivsed kodukandi tutvustajad,” loetles vallavanem põhjendusi.

Kõigi stipendiumide suurus on Salme vallas traditsiooniliselt 350 eurot. Kätte antakse stipendiumid, nagu igal aastal, vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril Salme rahvamajas toimuval pidulikul aktusel.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 959 korda, sh täna 1)