Poest saab raha

Möödunud aasta lõpus hakkas Swedbank pakkuma igapäevast sularaha teenustasuta väljavõttu võimaldavat lahendust 28 kohas üle Eesti. Veebruari jooksul lisanduvad Ruhnu, Mustjala ja Laadla.

Swedbanki klienditeenuste juhi Ulla Ilissoni sõnul on sularaha kättesaadavus Eesti inimeste jaoks oluline teema, millega pangal on kavas edasi tegeleda. Ennekõike on olukord keeruline saartel. “Mitmel väiksemal saarel pole mitu aastat olnud ühtegi võimalust sularaha välja võtta. Seetõttu on saared ka meie peamise tähelepanu all,” rääkis Ilisson.

Torgu vallavanem Tiit Põld peab panga plaani uskumatuks. Ta ütles, et viimati said inimesed Torgus sularaha kätte siis, kui postiljon pensioni tellimisel koju tõi. Vallavanem märkis, et volikogu otsusel toetab vald tagasihoidlikul määral juba aastaid Laadla poe püsimist. “Vajadus sularaha väljamakse võimaluse järele on maal ilmselge, aga samas pelgame, et nii väikses vallas, nagu Torgu vald on, võib see osutuda pangale keerukaks ja vähetulusaks,” tähendas Põld. Muidugi oleks selline pangateenus elanikele ja suvel rohkearvulistele külalistele, puhkajatele, turistidele üllatav ja rõõmustav.

Ruhnu saarel asuva Liise talu kaupluse perenaine Luise-Maria Jõers arvas sularahateenusest hästi. Ta märkis, et saarel on pidev sularahapuudus ja inimeste palk laekub teatavasti pangakontole. Kui Ruhnus pikemat aega olla, kerkib ikka küsimus, kust saaks vajadusel sularaha. “Mina kui poeomanik loodan, et teenus annab võimaluse sularaha oma kontole lihtsamalt toimetada. Tihti on nii, et raha koguneb sahtlisse ning tegelikult tahavad arved maksmist ja tähtajad tulevad peale,” rääkis Jõers.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 902 korda, sh täna 1)