Lasteaia tänava kolemaja 249 000 euroga müügis (5)

Kuressaares Lasteaia tn 8 asuv omaaegne arhitektuuripärl, mida arendaja alles mullu kevadel plaanis kortermajana taastada ning mille plaanitavad korterid olid ühekaupa müükigi pandud, on nüüd müügil tervenisti hinnaga 249 000 eurot.

Läinud aastal, kui Uus Maa Kinnisvara sinna kavandatavaid kortereid müügiks pakkus, olid korterite ruutmeetrihinnad sõltuvalt korteri suurusest 1200–1400 eurot.

Praegu müüb kahekordset kinnilöödud akendega maja Kinlux Vara, kes on pakkunud selle välja potentsiaalse arendusvõimalusena Kuressaare vanalinnas. Müügikuulutuse kohaselt on kinnistul 2008. aastal linnavolikogu otsusega kehtestatud detailplaneering, mille alusel on planeeritud ehitada kinnistule kolm korterelamut. Kortereid oleks neis kolme peale kokku 21 kogumahuga 1021,5 m². Põhjapoolse piiri ääres paiknev vana jääkelder on planeeringu järgselt aga taastatav ja võimalik kasutusele võtta abihoonena.

20. sajandi alguses asus Lasteaia tänava äärses hoones hotell Meissner. Tegemist on Kuressaare vanalinna muinsuskaitseala ühe vanema säilinud hoonega.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 400 korda, sh täna 1)