Saarlased tegid nutiseiklusel tubli töö (4)

NUPUTAMAS: Saarlaste parimasse tiimi kuulunud Kaisa Maasik paneb kirja järjekordse õige vastuse. ERAKOGU

NUPUTAMAS: Saarlaste parimasse tiimi kuulunud Kaisa Maasik paneb kirja järjekordse õige vastuse.
ERAKOGU

Laupäeval etapiga Kuressaarde jõudnud Hulkuri karikasarja nime kandval autoorienteerumise seiklusel osales 24 ekipaaži. Ehkki võidu võttis mandrikate võistkond “Orienteerujad”, tuli korraldajate andmeil saarlaste parim tiim – “Raadio Kadi / Saarte Hääl” koguni 6. kohale.

Nii raadiot kui Saarte Häält esindanud Kadi raadio muusikatoimetaja Siim Metsmaa tõdes, et see on päris hea tulemus. “Alles finišis saime teada, et kiirus on oluline. Me võtsime ikka rahulikult ja tegime tee ääres puhkepause ka,” tunnistas ta.

Peale Siimu olid tublimas saarlaste tiimis Taavi Rauniste, Kaisa Maasik ja Jette-Liis Tammaru. Siimu sõnutsi startisid nad kell 11 ja finišisse jõudsid kell 15.06. “Meie võistkonnast ei ole keegi varem autoorienteerumistest osa võtnud,” nentis Siim Metsmaa.

Oli hasarti ja põnevust

Tema ise hakkas eelmisel aastal geopeituse aardeid otsima ja sellest on tekkinud huvi igal pool ringi kolada. “Nüüd pakuti võimalust osaleda sellisel võistlusel ja tahtsin kindlasti minna. Komplekteerisin võistkonna ja nii me läksimegi.”

Stardis jagati tema sõnutsi võistkondadele ristsõnad ja Saaremaa kaardid. Kaardid olid seejuures sellised, kuhu peale olid märgitud vaid teed, kohanimed puudusid. Lisaks olid kaartidele märgitud punktid, kust tuli leida vastused ristsõnas olnud küsimustele.

“Näiteks ristsõnas küsimus nr 3: maja taga on kivi, mis on viimane sõna sel kivil? Võtsid kaardi ette ja vaatasid, kus asub punkt number 3. Sõitsid kohale ja seal oli maja, mille taga oli kivi ja kivi peal tekst,” kirjeldas Metsmaa. Kokku sõideti orienteerumise käigus maha 200 km.

Finišis toimus ka viktoriin, kus iga võistkond esitas küsimuse ja teised vastasid. “Meie tahtsime teada, mitu jalga on Saaremaal.”

Võistlus pakkus Siimu sõnutsi kõvasti hasarti ja põnevust. Üksi oleks tema hinnangul päris keeruline seda läbida. Võimalik muidugi on, aga võtaks palju aega. “Meil oli tööjaotus, ülesanded täpselt ära jagatud. Üks sõitis, teine ütles, kuhu sõita, kolmas nuputas vastuseid ja viimane jooksis punktides ringi,” kirjeldas ta. “Kui sari järgmine kord taas Saaremaale jõuab, võiks kindlasti uuesti osaleda.”

Saar tõmbas inimesi ligi

Karikasarja üks korraldajaist Neeme Ervin kinnitas, et kõik 24 startinud võistkonda ka lõpetasid. Ta märkis, et arvestades võistluse edukust, on ta 95% kindel, et ka järgmisel aastal toimub üks etapp Saaremaal. “Äkki on siis juba 30 võistkonda stardis. Optimismi peab ju jaguma.”

Korraldajana jäi Street Moto siin toimunuga väga rahule. “Superlahe seltskond ja hea aura – saar kohe tõmbab häid inimesi ligi!” kiitis Neeme Ervin. Ta märkis, et tänu suurele osalejate arvule venis viktoriini töökorraldus küll pikemaks, kuid see on ka ainus asi, mille osas iseendale nina kirtsutada.

Korraldajad tänavad toetajaid ja kaasalööjaid, erilised kiidusõnad lähevad aga Vinoteegile – sealne toit ületanud Ervini sõnutsi standardid. “Täiesti uus etalon toidumaitse-maailmas. Pea pooled võistkonnad istusid keskööni metssea-, pardi- ja lambamaitse­lummuses,” sõnas Ervin. “Ja kuidas saab teha nii hõrgu puravikusupi? Kokkadel sai personaalselt kätt surutud!”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 516 korda, sh täna 1)