Ministeerium: Saaremaale ei ole pagulasi toodud (5)

Siseministeerium lükkab ümber eilses Eesti Päevalehes avaldatud Indrek Olmi väite, nagu oleks Saaremaale toodud pagulasi. Teadupoolest pole Eesti ametlikult pagulasi vastu võtnud. “Vaadake, mis toimub Saaremaal, kuhu on viidud umbes 40 pagulast!” ütles Olm EPL-i andmetel.

Leht kirjutab, et Olm on seotud rühmitusega Odini Sõdalased. Rühmituse eesmärk on omaalgatuslikult tänavatel patrullides eestlasi pagulaste eest kaitsta.

Olmi väide pole esimene omalaadne. Ka Saarte Häälele on varem vahendatud kuulujutte, nagu oleks parvlaevadel nähtud pagulaste busse.

Siseministeerium lükkas Olmi väited eile ümber. “Täna Eesti Päevalehe esiküljel avaldatud spekulatsioonid pagulaste paigutamise kohta Eestis ei vasta tõele,” kinnitas siseministeeriumi pressiesindaja Merje Klopets. “Euroopa rändekava alusel ei ole Eestisse paigutatud mitte ühtegi kaitset vajavat inimest. Väited, nagu oleks Saaremaal või TTÜ
ühiselamus pagulaskeskus või et Vägevale on juba pagulasi paigutatud, ei vasta tõele,” ütles Klopets Saarte Häälele.

Oma väite selle esialgsel lehes avaldatud kujul lükkas ümber ka Indrek Olm ise. “Minu sõnad olid: “kinnitamata andmetel on ka Saaremaal 40–50 pagulast”,” ütles Olm eile Saarte Häälele ja lubas kohe teada anda, kui andmed leiavad kinnitust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 934 korda, sh täna 1)