Muinsuskaitseamet raekoja torni vastu ei ole (2)

Jaanuari keskpaigas tegi endine Kuressaare linnavolikogu esimees Peeter Jalakas praegustele linna valitsejatele ettepaneku kaaluda raekoja torni taastamist. Linnavalitsuses arutati küsimust ja küsiti seisukohta ka muinsuskaitseametilt.

Muinsuskaitseameti vastusest linnavalitsusele selgub, et põhimõttelisi vastuväiteid raekoja torni taastamise suhtes ametil ei ole. Seega juhul, kui linnavalitsus peaks langetama otsuse torn taastada, tuleb eelnevalt koostada muinsuskaitse eritingimused ja nende alusel ka põhiprojekt.

Nüüd, kus muinsuskaitseamet on kinnitanud, et neil vastuväiteid pole, võib kaaluda, kas ja kuidas selle ideega edasi minna, märkis linna pressiesindaja Kristiina Maripuu. Abilinnapea Mart Mäeker ütles, et raekoja torni küsimuses ei ole otsust veel tehtud. Ta lisas, et seda teemat on vaja arutada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 391 korda, sh täna 1)