Ida-Saare valla mõte jälle laual (35)

Leisi vallavolikogu liikmed on viimastel päevadel kohtunud nii Orissaare kui ka Pöide volikogu esindajatega ja uurinud nende seisukohti Ida-Saaremaa omavalitsuste ühinemise osas.

Tegu oleks alternatiiviga kogu maakonda hõlmavale vallale, millega on varsti juba kaks aastat tõsisemalt tegeldud.

Kohtumistel osalenud Leisi volikogu liige Margus Pajuste ütles Saarte Häälele, et kõik need kokkusaamised on olnud mitteametlikud. “Me oleme tõepoolest kohvilauas istunud,” sõnas ta, lisades, et teema pakub huvi kõikidele vastutustundlikele volikogu liikmetele.

Pajuste nentis, et ilmselt lähiajal riigikogusse jõudev haldusreformi seadus ühinemiste osas valdadele väga palju võimalusi ei jäta. “Me peame kaaluma, mis oleks Leisi valla rahva jaoks kõige parem variant,” märkis ta. Kontaktid Orissaare ja Pöide inimestega on Pajuste sõnutsi tekkinud, kuna Ida-Saaremaa valdade ühinemise asi on neil varem teemaks olnud.

Samas möönis Pajuste, et Saaremaa ühendvalla loomisega tegeleva juhtkomisjoni värsked seisukohad toetada valdkondliku juhtimise asemel ikkagi osavaldu paneb ühinemisprotsessi mõnevõrra teise valgusse.  Haldusreformi seaduse eelnõu kohaselt peab omavalitsuse minimaalne elanike arv edaspidi olema 5000 hinge. Selle arvu annaksid Leisi, Orissaare ja Pöide välja koos Laimjalaga.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 222 korda, sh täna 1)