Töötute arv Saare maakonnas taas üle 670 (4)

Kui detsembri lõpul oli Saare maakonnas registreeritud töötuid 594, siis jaanuari lõppedes oli end arvele võtnud töötuid 676.

Viimati oli töötute arv samas suurusjärgus mullu aprillis – 664. Töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik tõdes, et selline töötute arvu muutus on aasta alguse kohta, arvestades tööturul toimuvat, üsna ootuspärane.

“Läbi aastate on tööotsijate kõrgperiood olnud jaanuar-märts ehk esimene kvartal,” märkis Reimaa-Lepik. “Tähtajalised lepingud lõpevad, aasta algul toimuvad ettevõtetes struktuurilised muudatused. Suuremaid koondamisi tänavu toimunud ei ole.”

Töötukassa siinne juht soovitas kõigil töötuna arvel olijail külastada märtsi alguses toimuvat Saaremaa töömessi.

Enim lisandus töötuid Kuressaare linnas – 29. Ka Lääne-Saare vallas ja Orissaares oli töötuse kasv võrreldes teiste valdadega suurem. Lääne-Saare vallas lisandus 14 töötut, Orissaares aga 10.

Kuressaares oli töötuid seega jaanuari lõpu seisuga 293, Lääne-Saare vallas 137 ja Orissaares 41. Mujal oli töötuid tunduvalt vähem. Leisi vallas oli läinud kuul registreeritud töötuid 35, Pihtla vallas 32, Muhus 27, Valjalas 23, Salme vallas 22, Laimjalas 17, Kihelkonnal 15, Mustjalas 13, Pöidel 12, Torgus 7 ja Ruhnus 2.

Jaanuaris suurenes registreeritud töötute arv tegelikult terves Eestis. Kuu lõpus oli töötuna arvel 31 725 inimest ehk 5 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel nentis, et ehkki tööturu hooajalisust arvestades on registreeritud töötuse kasv aasta alguses tavapärane, jäi registreeritud töötute arvu kasv eelneva paari aastaga võrreldes tagasihoidlikumaks.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid jaanuari lõpus oskustöötajad ja käsitöölised, lihttöölised ning teenindus- ja müügitöötajad.

Töötukassa maksis jaanuaris töötuskindlustushüvitist 10 690 inimesele üle Eesti. Keskmine makstud hüvitis oli 398 eurot ja hüvitisteks maksti kokku ligikaudu 3,8 miljonit eurot. Ligi 137 euro suurust töötutoetust sai jaanuaris 8562 inimest.

Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa jaanuaris 1027 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 1676 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 1,7 miljoni euro.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 511 korda, sh täna 1)