LUGEJA KIRI: Üks tore sportlik vastlapäev

Vastlapäev on alati olnud seotud meelelahutusega. Traditsiooniliselt lastakse liugu, kuid kui ilmataat seda teha ei luba, tuleb leida muid võimalusi.

Saaremaa lasterikkad pered pidasid 7. veebruaril lustliku vastlapäeva Kärla spordihoones. Lumeta vastlapäev ei pannud lasterikaste perede liidu 12 sportlikku peret veel meelt heitma. Lumekuninganna Elsa ja tema õde Anna olid lahkesti nõus saatma meile seltsiks lumemees Olafi, kes soojade ilmade kiuste vapralt püsti seisis ja rahva sportlikult liikuma pani. Kes Olafi ja kaaslaste seltsis ei tahtnud olla, sai kasutada muid spordihoone hüvesid, ronides redelil või kiikudes köiel.

Neile, kes olid kõvad jooksjad ja taldriku lennutajad, tublid limbos, kätekõverdustes, munajooksus, köieveos jm, jagas Olaf auhindu. Neid jagus ka sportlikele vanematele.

Pärast sportimist ootas meid sööklas imemaitsev hernesupp, mille oli keetnud meie liidu liige Krista Mändar. Maitsva koduleiva küpsetas juhatuse liige Maris Fedorov. Nagu vastlapäeval kombeks, olid laual ka vastlakuklid. Mängude vahel said lapsed kosutada end koduse õunamahlaga.

Kui kõigil kõht täis, oli turvaline kõik soovijad kööki lubada. Igaüks sai tüki pärmitainast ning väikesed pagarid asusid usinasti kukleid, soolaseid ja magusaid saiakesi veeretama. Fantaasia lendas ja mõnigi meister soovis, et tainast olnuks rohkem. Kõik pagarmeistrid said oma kätetöö koju kaasa võtta ja toredat üritust meenutada.

Suur tänu kõigile, kes tulla said, kummardus Saaremaa lasterikaste perede juhatusele ürituse organiseerimise eest. Suur aitäh Hiie Moogile, Maris Fedorovile, Krista Mändarile, Saare Leivale ja Kärla spordihoonele, kes lahkelt meile ühise sportliku päeva võimaldasid!

Erika Salajõe, Saaremaa lasterikaste perede ühenduse liige

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 175 korda, sh täna 1)